Dacă vă vine să credeți sau nu, un gazon bine întreținut și luxuriant vă face casa mult mai atractivă și primitoare. De asemenea, poate produce oxigenul necesar, poate absorbi precipitațiile, poate reduce eroziunea solului și poate absorbi praful și particulele pentru a îmbunătăți calitatea generală a aerului.  

Din fericire, acum există numeroase soiuri de iarbă din care să alegeți. În general, ierburile de gazon sunt clasificate în două. Prima categorie include ierburile din sezonul rece, care sunt mai potrivite pentru locurile care se confruntă cu schimbări vertiginoase de temperatură și lunile mai reci de iarnă. Ierburile din sezonul cald, pe de altă parte, prosperă și supraviețuiesc în zonele care se bucură de climă mai caldă.

Take a look at the descriptions and details of different types of grass seeds according to the season:

Sisteme de lovire pentru iarbă – eficiență și ușurință în îngrijirea gazonului.

Semințe de iarbă pentru climat cald

Ierburile din sezonul cald sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a rezista și de a îndura temperaturile mai calde. Următoarele sunt câteva dintre cele mai bune soiuri de semințe de iarbă pe care le puteți lua în considerare dacă locuiți într-o regiune care are un climat mai cald: 

Iarba Bermudelor

Unul dintre cele mai populare tipuri de ierburi de sezon cald este nimeni altul decât iarba Bermudelor. Este cunoscut pentru răspândirea sa agresivă, ceea ce înseamnă că poate umple un gazon foarte repede. Iarba Bermudelor necesită udare frecventă și soare plin, astfel încât să poată crește și să-și atingă potențialul maxim.  

Acest soi de semințe de iarbă este, de asemenea, rezistent la uzură și tolerant la secetă. Supraînsămânțarea folosind secară ca îngrășământ pentru iarbă va permite gazonului să rămână verde și sănătos chiar și în lunile reci de iarnă  

Mesaje similare: