De cele mai multe ori, semnele unei baterii a mașinii care se defectează pot fi deja observate într-un mod înainte de a muri sau înainte să nu mai funcționeze corect prima dată. Chiar dacă nu se întâmplă tot timpul și, deși vinovatul ar putea fi alternatorul dvs. sau alte componente auto esențiale, păstrarea bateriei sale și asigurarea verificării dvs. cu privire la semne de probleme în mod regulat este o precauție importantă pentru întreținerea vehiculului.

Urmărirea următoarelor semne poate chiar să vă ajute să prelungiți durata de viață a bateriei vehiculului dvs. și să evitați să rămâneți blocați pe un drum pustiu în mijlocul nicăieri.

Manivela de bătrânețe și motorul mai lent

Adresați-vă oricărui expert și vă vor spune cu siguranță că cele mai frecvente simptome ale unei baterii a mașinii care se defectează includ manivela lentă a motorului, bătrânețea și puterea de înlocuire a rezervorului. Există cazuri când cei doi chiar merg împreună, deși aceasta nu este regula tot timpul.

Înainte de orice, trebuie să verificați eticheta. Partea superioară a carcasei bateriei vine cu o etichetă cu perforații pentru anul și luna de la cumpărarea bateriei. Dacă bateria a fost făcută în urmă cu peste 4 ani, este timpul să luați în considerare obținerea unui înlocuitor, chiar dacă în momentul de față pare să funcționeze bine.

Între timp, dacă bateria determină pornirea vehiculului dumneavoastră mult mai mult decât înainte și dacă observați un sunet lung care se clătină înainte de a porni motorul, acesta semnează practic o manivelă lentă a motorului, ceea ce este un semn sigur că bateria este într-o formă proastă. fiind relativ nou.

Ai o baterie moartă?

Există alte simptome ale unei baterii a mașinii care se defectează, care apar mult înainte de a se opri complet? Din păcate, acesta nu poate fi cazul. Există cazuri în care o baterie poate muri la fel ca asta, fără niciun motiv aparent, și nici măcar un încărcător sau jumper nu vă va ajuta.

Dacă o celulă a bateriei moare, de multe ori din cauza unei fabrici, aceasta înseamnă sfârșitul bateriei. Dacă observați că nu există tensiune, nici una dintre tehnicile obișnuite de pornire a saltului nu funcționează, iar sistemul de încărcare a mașinii este încă în formă bună, există șansa ca durata de utilizare a bateriei dvs. să se încheie.

Alte simptome ale bateriei auto necorespunzătoare

O coroziune a bateriei vechi, precum și a terminalelor sale este de obicei un indiciu că bateria nu mai este în stare excelentă. Este posibil ca bateria să nu pornească la pornirea motorului dacă temperatura scade sau poate să nu pornească complet indiferent de condițiile care ar putea fi. Când se întâmplă acest lucru, o pornire a saltului este adesea o soluție temporară utilă, totuși trebuie să luați în considerare o înlocuire mai devreme decât mai târziu.

Dacă apare vreunul dintre semnalele unei baterii auto proaste sau dacă aveți o baterie veche care face ca motorul să se învârtă destul de lent, asigurați-vă că luați mai multe măsuri de precauție.

Vă rugăm să citiți articolul pe tema tăvi auto pentru portbagaj.

Mesaje similare: