Pentru unele persoane, planificarea Crăciunului e o afacere foarte important. Mulți dintre aceștia își petrec sezonul împodobindu-și casele cu cele mai festive ornamente de Crăciun Miravila pe care le pot găsi. De la ghirlande, la luminițe, vasc, Moși de Crăciun, reni, scene cu nașterea lui Iisus Hristos, la oameni de zăpadă, sunt o sumedenie de alegeri când vine vorba de decorațiile de Crăciun.

Aici este o scurtă listă cu cele mai obișnuite piese de decor de Crăciun pe care fiecare casă ar trebui să le aibă:

1. Pom de Crăciun

Crăciunul nu e niciodată complet fără a împodobi pomul de Crăciun! Nu contează ce mărime are pomul, deoarece ai nevoie de el pentru podoabe, ornamente și pentru cadouri.

Ornamente de Crăciun pe brad
Brad de Craciun impodobit cu ornamente de Crăciun

2. Ornamente pentru pomul de Crăciun

Ce e mai grozav decât pomul de Crăciun? Să-l împodobești, desigur! Desfă o sticlă cu vinul prefera și pune niște cântece de Crăciun pe fundal cât timp îți împodobești pomul cu ornamentele de Crăciun.

Decoratiuni pentru Pomul de Craciun

3. Coroana de Crăciun

Un alt element important când vine vorba de Crăciun și împodobirea casei este coroana de Crăciun. Coroanele sunt acele decorațiuni în formă de cerc uimitoare cu care poți decora nu numai ușa din față ci și restul ușilor din casă.

Ornamente de Crăciun - Coroana de Crăciun
Coroana de Crăciun la usa din fata

4. Minipomul

Deși copacii veșnici verzi sunt o piese de décor indispensabilă pentru Crăciun, nu e tocmai atât de practice să pui un pom imens în toate camerele casei. De aceea e o idee minunată să cumperi câțiva minipomi pe care să-I pui prin toată casa. Acești minipomi sunt ornamente de Crăciuni care pot adăuga un aer vestiv în camerele care încă nu a venit Crăciunul ca să zicem așa.

Dacă sunteți în căutarea unui cadou de Crăciun pentru copii, vă recomandăm jucăriile din lemn, precum trenulețe din lemn. Puteți citi mai multe despre ele în articolul intitulat Trenurile din lemn Brio și beneficiile lor interesante„.

5. Scene cu nașterea lui Iisus Hristos

La urma urmei, Crăciunul este o săbătoare religioasă a cărui scop este de a celebra nașterea lui Iisus Hristos. Dacă sunteți religioși și vreți să păstrați adevărata semnificație a Crăciunului în casa voastră, o scenă cu nașterea lui Iisus Hristos este cu siguranță o necesitate.

6. Reni 

Moș Crăciun nu le poate face pe toate de unul singur, prin urmare are nevoie de cineva care să-I tragă sania ca să poată adduce cadourile la toată lumea. Nu-l lăsa pe Moș Crăciun cu ochii în soare, cumpără câțiva din reni său ajutători.

7. Imagini cu Moș Crăciun

Toate casele ar trebui să aibă cel puțin o imagine cu Moș Crăciun. Pentru copii, Moș Crăciun este figura principală a sărbătorilor de Crăciun, prin urmare imaginile cu Moș Crăciun sunt una dintre cele mai importante decorațiuni.

8. Șosete cu agățători

O tradiție veche de când lumea e atârnatul șosetelor deasupra șemineului chiar înainte de Crăciun. Copii abia așteaptă să se trezească în ziua de Crăciun să caută bunătățile din acele șosete. Este o tradiție minunată care ar trebui păstrată, deci nu uita să pui câteva șosete.

9. Față pentru pomul de Crăciun

Pomul de Crăciun trebuie învelit la bază cu o față. Fața e folosită pentru a ascunde cadourile, deci nu ai nevoie de una prea dichisită. Fețele pentru pomul de Crăciun vor împiedica acele de la pom să cadă pe jos.

10. Vârf pentru pomul de Crăciun

Vârful este ultimul de pe lista de ornamente de Crăciun. Vârful stă pe cea mai înaltă ramură a pomului pentru a completa împodobitul. Cele mai des întâlnite și cele mai popular vârfuri sunt cele în formă de stea sau de îngeri.

Mesaje similare: