Sa iti faci primul tatuaj este un pas foarte important in viata ta. Tatuajele aduna tot mai multi fani in jurul lumii si tot mai multi oameni isi doresc sa isi decoreze pielea in acest mod. Pe langa faptul ca arata grozav, este si un mod bun de a transmite un mesaju lumii despre tine, despre oameni sau lucruri pe care le iubesti.

Ceea ce conteaza cel mai mult este ca iti pui increderea intr-un studio de tatuaje profesionist. Dupa ce iti alegi design-ul si artistul de tatuaje isi termina treaba, ceea ce urmeaza este ingrijirea tatuajului, care este in intregime responsabilitatea ta.

Ingrijirea dupa tatuaj este o chestiune foarte importanta si trebuie luata in serios. Ai nevoie de ceva indemanare si cunostinte, dar este in mare parte simplu si usor daca urmezi instructiunile primite de la salonul tau. Ingrijirea tatuajului nu e doar o chestiune legata de a iti arata bine tatuajul pe piele, ci si legata de sanatatea ta, deoarece o ingrijire corespunzatoare va preveni infectiile si complicatiile.

Pasi de ingrijire a tatuajului tau

Este foarte important sa iti pastrezi bandajul peste tatuaj atat timp cat iti este spus. Stiu ca poti fi tentat sa il dai jos si sa iti admiri noul tatuaj, dar trebuie sa ai rabdare. Nu conteaza daca artistul tau ti-a spus sa iti pastrezi bandajul pentru doar o ora sau pentru toata ziua, tu trebuie sa faci cum spune.

Abia dupa aceea iti e permis sa iti dai jos bandajul si sa iti speli tatuajul. Acest lucru este un pas important in ingrijirea tatuajului. Foloseste apa calda si sapun fara parfum pentru a elimina orice exces de sange si plasma. Trebuie sa faci asta prin tamponarea zonei tatuajului si in jurul acestuia. Este o idee foarte proasta sa il freci.

Urmatorul pas in ingrijirea tatuajului este sa aplici o cantitate mica de lociune pe el. Asta trebuie facut pentru ca pielea ta sa fie hranita corect si va afecta dramatic modul in care tatuajul tau va arata in viitor.

Ingrijirea tatuajului necesita disciplina si persistenta

Dupa primii cativa pasi de ingrijire a tatuajului lucrurile vor deveni mai usoare, dar tot va trebui sa fii foarte disciplinat si sa iti speli tatuajul in mod regulat pana cand acesta se vindeca complet. In mod normal dureaza intre doua si patru saptamani pana cand tatuajul se vindeca complet si nu mai esti in pericol de infectii.

In aceasta perioada, ingrijirea tatuajului include sa stai departe de apa, deoarece bacteriilor le place apa, si de asemenea sa iti feresti tatuajul de lumina directa a soarelui. De asemenea, este important sa nu atingeti pielea din jurul tatuajului deoarece tragand de ea puteti cauza o infectie.

Citiți un articol interesant pe această temă psihoterapie in grup.

Mesaje similare: