Înlocuirea cartușelor de imprimantă este una dintre cele mai dificile lucruri pe care le veți face. În afară de faptul că nu sunt tocmai ieftine, veți putea fi foarte nedumeriți datorită numeroaselor tipuri de cartușe de pe piață pentru numeroase imprimante de la diverși producători.

Pentru a vă fi mai ușor să vă orientați, e important să vă familiarizați mai întâi cu diferitele tipuri de cartușe și să urmați niște sfaturi privind alegerea cartușelor adecvate pentru tipul vostru de imprimantă, cerințe și utilizare.

Diferența dintre toner și cartușele de cerneală 

Înainte de toate, trebuie să știți diferența dintre toner și cerneală. Aici este o scurtă prezentare a diferențelor dintre aceste două tipuri:

Toner

Tonerul este o pudră uscată și complexă ce conține particule microscopice de plastic. Acesta este utilizat la imprimantele laser și este încălzit electric, încărcat și apoi aplicat pe hârtie prin rola din interiorul imprimantei. Folosind această procedură, se poate printa rapid și eficient, mai ales când se printrează un volum mare de hârtii. 

Cartușelor de imprimantă
Cartușe de imprimantă de cea mai înaltă calitate

Cerneală

Cartușele de cerneală conțin o cantitate de cerneală coloră sau neagră lichidă și se folosesc în principal la imprimantele cu jet de cerneală. Aceste imprimante folosesc un set de jeturi de cerneală care sunt folosite pentru a scrie o pagină. Cerneală este o combinație complexă de vopsele și pigmenți care se îmbibă pe pagină și crează culori mai exacte.

Care e opțiunea mai bună? 

Această discuție dintre toner și cerneală depinde de numeroși faptori precum cât de mult utilizați imprimanta, calitatea necesară și bugetul.

Tutorial cum scot cartusele HP DeskJet 2130 – HP 302 / 302XL

Calitatea textului și imaginii

Deși imprimantele laser sunt per total mai rapide, nu se pot ridica la nivelul imprimantelor cu cerneală când vine vorba de calitatea imaginilor. Din moment ce acestea folosesc cerneală, ele amestecă mult mai bine și mai exact culorile și prin urmare imaginile ies color și mai clare. Însă dacă printați mai mult documente cu text negru, performanța și viteza imprimantelor laser compensează pentru lipsa de calitate.

Performanță și viteză

Dacă principalul vostru criteriu pentru o nouă imprimantă este viteză, tot trebuie să alegeți între cele laser și cele cu cerneală deoarece ambele oferă o viteză și performanță excelentă în funcție de bugetul vostru. Imprimantele cu cerneală obișnuiau să fie mai lente decât cele laser, însă progresele recente le-au permis să le prindă din urmă.

Dacă optați pentru o imprimantă laser sau cu cerneală de calitate, puteți avea o viteză de printare de 20 de pagini pe minut. Comparați această viteză cu cea de 6 pagini pe minut a imprimantelor cu cernală mai ieftine și veți vedea care merită mai mulți bani.

Cumpărarea cartușelor de imprimantă nu trebuie să fie complicată. Cât timp știți de ce aveți nevoie și cât de mult sunteți dispuși să plătiți, vă veți putea orienta cu siguranță.

Mesaje similare: