Mașina dumneavoastră este cea mai mare investiție de care trebuie să aveți grijă. De aceea aveți nevoie de cele mai bune accesorii, precum tăvi auto pentru portbagaj, pentru a vă asigura că mașina va arăta impecabil și după ani buni de utilizare.

Există diferite tipuri de tăvi auto pe piață, fiecare având propriul avantaj. Consultați o lista cu cele mai des întâlnite tăvi auto pentru portbagaj pentru a găsi produsul ideal pentru nevoile voastre.

Diferitele tipuri de tăvi auto pentru portbagaj

Tăvi auto făcute la comandă

Tăvile auto făcute la comandă vă garantează că se vor potrivi perfect în mașină. Acest tip de tăvi se poate cumpăra de cele mai multe ori de la producătorii care se ocupă exclusiv de fabricarea de tăvi auto pentru modele specifice de mașini.

Tăvi auto pentru portbagaj

Tăvi auto universale

Tăvile auto universale sunt disponibile în trei mărimi standard – mari, medii și mici. Dat fiind faptul că aceste tăvi nu iau în considerare adâncimea și forma portbagajului, este puțin probabil ca acestea să se potrivească perfect și fără spații neacoperite dacă aveți un portbagaj cu o formă mai aparte. 

Tăvi auto făcute de producători 

Producătorii de mașini fabrică și tăvi auto pentru modelele de mașini pe care le fac. De cele mai multe ori, acestea pot fi alese ca accesorii suplimentare atunci când cumpărați o mașină.

Ce calități sunt importante

Impermeabilitate

În cazul în care aveți un câine sau cărăți obiecte umede foarte des, se recomandă să cumpărați o tavă auto impermeabilă. Materialele impermeabile ale tăvii nu vor lăsa lichidele să ajungă la mocheta portbagajului și astfel o protejează de petele și mirosul de plăcut care sunt greu de eliminat.

Majoritatea tăvilor auto sunt făcute din materiale impermeabile, însă diferența dintre else constă în dimensiune și formă. Dacă tava acoperă doar fundul portbagajului, apa se va infiltra pe la margini și va afecta marginile  mochetei.

Calitate

O tavă auto rezistentă și de calitate protejează nu numai încărcătura ci și portbagajul. Când cărați încărcături grele sau voluminoase, aveți nevoie de o tavă auto care poate proteja portbagajul și nu una care se va rupe, uza sau nu va acoperi întreg portbagajul.

Suprafețe anti-alunecare 

Tăvile cu suprafețe anti-alunecare vor împiedica obiectele să se miște în timpul transportului și câteodată pot ajuta câinele să se țină de ceva.

Multe tăvi auto care sunt descrise ca având astfel de suprafețe sunt fie tăvi plate fie nu sunt foarte adânci și nu oferă același nivel de protecție ca o tavă făcută la comandă sau una de calitate. Deci, chiar dacă sunt confortabile pentru câinele vostru, marginile se vor umple de mizerie și pete.

Cea mai bună alegere este o tavă făcută la comandă sau una de calitate acompaniată de un covor anti-alunecare.

Ușor de curățat

Dacă aveți un câine sau dacă folosiți portbagajul des, aveți nevoie de tăvi ușir de curățat. Majoritatea tăvilor auto nu sunt ușor de curățat. Puteți să le ștergeți însă mizeriile pot rămâne în modelele sau adânciturile tăvii. Pentru a le curăța complet, trebuie să le scoateți din portbagaj.

Mesaje similare: