In timpul vremii nemiloase de iarna si a conditiilor extreme de condus, este o idee buna sa investesti in seturi de calitate de lanturi de zapada. Acestea nu sunt obligatorii oriunde. De altfel, ele sunt chiar interzise prin lege in alte zone. Dar, lanturile de zapada nu sunt ilegale in cateva tari si pe unele drumuri, ba chiar in unele zone geografice sunt incurajate si necesare uneori. Verificati la politia locala sau patrula autostrazii daca va este permisa folosirea lanturilor de zapada auto.

Daca ai de gand sa cumperi lanturi de zapada, exista cateva optiuni din care poti allege. De asemenea, utilizarea acestora va aduce multe benecifii. Pe langa alegerea celor mai bune si potrivite lanturi, exista unele anvelope special care ar trebui folosite impreuna cu lanturile, permitandu-le sa lucreze mai eficient.

Ce Trebuie Sa Stii Despre Lanturile de Zapada?

Dupa cum sugereaza si numele, lanturile de zapada sunt, practic, orice sistem de lanturi conceput sa acopere o roata sau anvelopa pentru a asigura o tractiune mai buna in zapada. Lanturile de zapada sunt folosite in zapada, dar sunt, de asemenea, accesorii eficiente pentru calatoriile pe gheata sau orice suprafata inghetata. Iti sunt puse la dispozitie cateva modele de lanturi de zapada.

De la lanturile de zapada simple, care sunt tinute strans in jurul anvelopei de dispozitivele de tensionare, pana la lanturile care nu acopera doar anvelopa, cat timp sunt montate pe exteriorul rotii. Aceste optiuni fac din lanturile de zapada niste optiuni pentru cea mai buna performanta a automobilelor care nu dispun de o distanta mare a rotii interioare.

Majoritatea lanturilor de zapada pot fi vandute in perechi si pot veni fara dispozivele de tensionare necesare pentru montarea acestora pe roti. Pentru cei ce voi sa salveze bani in timp ce cumpara seturi de calitate de lanturi de zapada, asteptati-va sa cheltuiti oricat intre 20 si 200 de dolari, in functie de dorinta si nevoie.

Lanturile de Zapada – Cum Functioneaza?

Lanturile de zapada se pot ancora de suprafetele inghetate mai mult decat anvelopele de zapada de calitate. Nici macar anvelopele cu carlige nu pot frana si nu pot fi manevrate la fel ca anvelopele cu lanturi de zapada.

Nu pot fi conduse cu viteza, dar oricum pe vremea rea care necesita lanturi de zapada, condusul cu viteza nu este recomandat. Daca ar fi de dat un sfat legat de lanturi de zapada, acesta ar fi sa le montati inainte sa fie necesare. Cu alte cuvinte, cand drumurile incep sa fie acoperite cu zapada, atunci ar trebui montate.

Care Sunt Anvelopele Pe Care Le Poti Folosi Cu Lanturile de Zapada?

Poti folosi orice tip de anvelope pentru lanturile de zapada? Pai, nu prea. Cel mai bine este sa discuti cu dealer-ul de masini si sa citesti manualul de utilizare al masinii pentru a stii daca lanturile de zapada sunt recomandate. Lanturile de zapada pot provoca daune unor anumite anvelope, facute dintr-un cauciuc moale.

Unele roti de zapada si noroi de calitate sunt excelente in combinatie cu lanturile de zapada. Blocurile de rulare durabile, moi si cu suruburi, permit anvelopelor si lanturilor de zapada sa functioneze eficient, ajutandu-va sa obtineti cea mai buna tractiune pe drumurile inghetate si pe vremea dificila. Aproape toate marcile mari de anvelope au cele mai bune optiuni de iarna.

Mesaje similare:

    Nu a fost găsit