Compresorul pentru AC

Compresorul pentru AC este o componentă aflată în compartimentul motorului. Se găsește pe o parte și este atașat pe serpentina de la centura de antrenare. Prin compresor se recirculă freon pentru a răci aerul din mașină. Dacă vă place să folosiți AC în zilele calde de vară, atunci ar trebui să aveți mare grijă de compresor. Veți ști când compresorul are o problemă atunci când nu veți mai simți aer rece prin ventilator. Compresorul mai poate și să facă zgomote neplăcute pe timpul funcționării.

Alternatorul

Un dispozitiv care generează curent, alternatorul transformă energia mecanică în energie elctrică sub fomă de curent alternativ. Se folosește pentru a alimenta sistemele electronice de la mașină alături de baterie. Baterie se încarcă și ea de la alternator folosind energia mecanică produsă în urmă mișcării componentelor.

Alternator, Cum funcționează?

Dacă bateria pare umflată și nu funcționează, este posibil ca alternatorul să aibe probleme cu voltajul și să fi supraîncărcat bateria.

Osia

Osia se are rolul de a transfera puterea motorului la roți. Este o componentă extrem de importantă deoarece vă permite să virați, frânați și să vă mișcați. Veți ști când este o problemă la osie atunci când face zgomote. Veți vedea că mașina vibrează foarte tare, mai ales atunci când frânați sau virați.

Bateria

Bateria poate fi considerată o componentă crucială pentru mașini. Este responsabilă pentru virajele efectuate de mașină. La majoritatea mașinilor, aceasta se poate găsi sub capotă și se poate identifia cu ajutorul semnelor + și . Dacă trebuie să vă porniți mașina prin demarare, legați cablul roșu cu clemă la + și cablul negru cu clemă la -.

Componente ale mașinii - Bateria

Continuați să citiți articolul complet pe tema o componente ale mașinii.

Mesaje similare: