VPS este o abreviere a ServerVirtual Privat. Fiind un server privat, înseamnă că este exclusiv al dvs. și garantează o anumită cantitate de resurse pe care nu trebuie să o împărțiți cu nimeni.

Este ca și cum ați avea propriul server dedicat, dar virtual, ceea ce înseamnă că este o partiție pe un server fizic care vă este dedicată. Pe lângă faptul că vă oferă acces la root, acest server virtual vă permite să instalați sistemul de operare preferat și să lucrați la proiectul dvs. cu un grad incomparabil de libertate.

Soluțiile VPS oferă în general mai multe planuri de găzduire. De exemplu, în Hostinger, avem șase planuri VPS care se adaptează nevoilor diferite și vă permit să vă scalați site-ul fără probleme, atunci când aveți nevoie de mai multe resurse.

Cum functioneaza VPS hosting?

Răspunsul la această întrebare este când găzduirea în comun este mică. Dacă hostingul pe care îl aveți a atins limita, este mai bine să vă deplasați la un server VPS.
Dacă, de exemplu, aveți un site cu peste 100 de mii de vizite pe zi, cu vârfuri de peste 60 de persoane conectate în același timp, nu există nicio gazdă comună care să o accepte și va trebui să apelați la un VPS hosting.

Serviciile online, aplicația mobilă, aplicațiile web, dezvoltatorii, etc. … care au nevoie de o performanță mai mare pot opta și pentru un server VPS, deoarece va oferi puterea și individualitatea de care au nevoie fără a trebui să achiziționeze un server dedicat.

Manastirea VPS si independenta de altii

Fiecare VPS hosting (Virtual Server) va menține o funcționare autonomă și independentă a celorlalți care au un serviciu de stocare independent, având configurație proprie, sisteme, panou de control și acces, propriil RAM, procesoare …

Cu serverele Hostinet VPS veți avea acces la puterea, confidențialitatea și securitatea pe care le oferă un server dedicat, dar cu prețul unei găzduări partajate (mai economic atunci când partajați cu alte conturi).

Dacă aveți nevoie de toate avantajele oferite de un server dedicat, dar nu aveți nevoie de un computer doar pentru dvs., un server VPS (Virtual Server) este serviciul care se potrivește cel mai bine necesităților dvs. Trebuie doar să decideți modelul Server VPS care se potrivește cel mai bine cu ceea ce cere proiectul dvs. și veți obține cel mai bun preț pentru performanța unui server dedicat, cu toate facilitățile și flexibilitatea găzduirii dvs. partajate.

Când să utilizați VPS și cum să decideți dacă este timpul pentru o îmbunătățire?

Gazduirea VPS este în general văzută ca următorul pas după ce site-ul dvs. Crește peste limitelor resurselor partajate. Dacă cel mai avansat plan de găzduire partajată nu mai este suficient pentru a rula site-ul dvs. fără probleme, merită să optați pentru un plan VPS. În astfel de cazuri, găzduirea VPS vă poate oferi ce este mai bun din ambele lumi: găzduire comună și dedicată.

Cu toate acestea, există alte cazuri de utilizare în cazul în care ar putea fi o idee bună să începeți cu un plan VPS de la început. De exemplu, site-urile de comerț electronic în care aveți nevoie să asigurați plăți sigure cu un mediu rapid și stabil pot beneficia foarte mult de un server privat virtual. De fapt, dacă stocați orice tip de informații confidențiale sau trebuie să procesați plățile online, un VPS vă poate ajuta să reduceți riscul încălcării securității și al furtului de identitate.

Citiți articolul despre bateria externa.

Mesaje similare: