Utilizarea probioticelor ca suplimente alimentare a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, pentru prevenirea și tratarea diferitelor afecțiuni. Probioticele pot fi adăugate în alimente precum iaurt, chefir și kimchi, sau pot fi luate sub formă de tablete, capsule sau pulberi. 

Probioticele își exercită efectele benefice prin mai multe mecanisme. În primul rând, ele concurează cu bacteriile dăunătoare pentru aceiași nutrienți și spații din intestin, reducându-le astfel creșterea. În al doilea rând, pot produce substanțe precum acizii grași cu lanț scurt și bacteriocinele, care pot avea efecte antimicrobiene împotriva bacteriilor patogene. În plus, probioticele pot modula răspunsul imun al gazdei, îmbunătățind capacitatea acesteia de a se apăra împotriva infecțiilor.

Suplimentele alimentare pot include vitamine, minerale, aminoacizi, ierburi, enzime și alți compuși.

Probiotice și suplimente: diferențe

Probioticele sunt un tip de supliment alimentar, dar nu toate suplimentele alimentare sunt probiotice. Suplimentele alimentare sunt produse ce conțin nutrienți sau alte substanțe care sunt menite să suplimenteze dieta și să ofere beneficii pentru sănătate. Suplimentele alimentare pot include vitamine, minerale, aminoacizi, ierburi, enzime și alți compuși.

Probioticele, după cum am văzut, sunt un tip specific de supliment alimentar care conține microorganisme vii care au efecte benefice asupra sănătății gazdei atunci când sunt luate în cantități adecvate. Suplimentele alimentare, pe de altă parte, pot conține o varietate de substanțe, dar nu neapărat microorganisme vii. 

Citește și articolul următor: Descoperă beneficiile uluitoare ale ceaiului de cânepă

Ceaiurile din plante sunt în general cunoscute pentru diferitele lor beneficii pentru sănătate. Ceaiul de cânepă nu este cu nimic mai diferit. De fapt, beneficiile ceaiului de cânepă devin din ce în ce mai populare și mai solicitate în rândul iubitorilor de ceai și al băutorilor obișnuiți de ceai.  

În plus, suplimentele alimentare pot avea o gamă largă de scopuri și moduri de acțiune. De exemplu, suplimentele de vitamine pot ajuta la completarea oricăror lacune din dieta dumneavoastră, suplimentele minerale pot ajuta la prevenirea deficiențelor de nutrienți, iar suplimentele din plante pot avea efecte benefice asupra simptomelor sau afecțiunilor specifice. 

Mesaje similare: